Vas tarta ceramica rosie/alba 26 cm, Tava de copt rotunda 26cm, Bol mixare inox – 28 cm, Bol mixare/salata 3L 24cm, Spatula- silicon.
Tarta cu fructe congelate si mascarpone este un desert racoros, delicios si rapid de preparat, un rasfat pentru o zi friguroasa de iarna.
Ingrediente aluat fraged pentru tarta: 125 g unt, 250 g faina, 2 galbenusuri, 2 linguri de zahar(aprox 50 g), un virf de cutit de sare, vanilie, coaja de lamiie, 2 linguri de apa rece.
Frecati untul cu zaharul si sarea. Adaugati faina, vanilia, sarea, coaja de lamiie si galbenusurile. Compozitia va semana cu pesmetul. Ca sa o legam adaugam apa rece. Aluatul nu trebuie framintat prea mult. Formati o sfera, presarati cu faina, acoperiti cu o folie si dati la frigider ptr. o ora.
Intindeti aluatul in forma de tarta din ceramica sau sticla termorezistenta. Intepati cu furculita din loc in loc. Ideal ar fi sa puneti peste aluat o hirtie de copt si peste sa adaugati boabe de fasole. Astfel, aluatul se va coace frumos si uniform. Dati la cuptor 30-40 min la 180 grade.
Bateti spuma cele doua albusuri ramase cu un praf de sare si o lingura de zahar. Bateti spuma doua cutii de mascarpone. Noi nu am adaugat zahar la mascarpone dar puteti pune zahar dupa gust daca preferati o crema mai dulce. Incorporati usor albusele.
Ca si fructe puteti folosi orice fructe congelate aveti in casa. Trageti fructele la tigaie impreuna cu o lingura de unt si una de zahar pina scade sosul. Adaugati o lingura de amidon pentru a inchega compozitia. Lasati compozitia la racit.
Acum avem totul la indemina pentru a monta tarta. Puneti crema mascarpone peste blat si adaugati sosul de fructe. Dati la rece pentru 2,3 ore.
Pofta buna!