Publicat pe Lasă un comentariu

Tarta cu fructe rosii

Vas tarta ceramica rosie/alba 26 cmTava de copt rotunda 26cmBol mixare inox – 28 cmBol mixare/salata 3L 24cmSpatula- silicon.

Tarta cu fructe congelate si mascarpone este un desert racoros, delicios si rapid de preparat, un rasfat pentru o zi friguroasa de iarna.

Ingrediente aluat fraged pentru tarta: 125 g unt, 250 g faina, 2 galbenusuri, 2 linguri de zahar(aprox 50 g), un virf de cutit de sare, vanilie, coaja de lamiie, 2 linguri de apa rece.

Frecati untul cu zaharul si sarea. Adaugati faina, vanilia, sarea, coaja de lamiie si galbenusurile. Compozitia va semana cu pesmetul. Ca sa o legam adaugam apa rece. Aluatul nu trebuie framintat prea mult. Formati o sfera, presarati cu faina, acoperiti cu o folie si dati la frigider ptr. o ora.

Intindeti aluatul in forma de tarta din ceramica sau sticla termorezistenta. Intepati cu furculita din loc in loc. Ideal ar fi sa puneti peste aluat o hirtie de copt si peste sa adaugati boabe de fasole. Astfel, aluatul se va coace frumos si uniform. Dati la cuptor 30-40 min la 180 grade.

Bateti spuma cele doua albusuri ramase  cu un praf de sare si o lingura de zahar. Bateti spuma doua cutii de mascarpone. Noi nu am adaugat zahar la mascarpone dar puteti pune zahar dupa gust daca preferati o crema mai dulce. Incorporati usor albusele.

Ca si fructe puteti folosi orice fructe congelate aveti in casa. Trageti fructele la tigaie impreuna cu o lingura de unt si una de zahar pina scade sosul. Adaugati o lingura de amidon pentru a inchega compozitia. Lasati compozitia la racit.

Acum avem totul la indemina pentru a monta tarta. Puneti crema mascarpone peste blat si adaugati sosul de fructe. Dati la rece pentru 2,3 ore.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *