TORT DE CIOCOLATA FESTIV
Tava inox dreptunghiulara, Set prajitura cu lingurite inox REGINA
Ingrediente: 600 g zahar, 200 ml apa, 200 g cacao, 12 oua, 3 pachete unt, un baton de vanilie, coniac.
GLAZURA:
Apa cu zaharul se fierb pana se ingroasa apoi se adauga cacaoa. Se amesteca din cand in cand sa nu faca crusta, pana se raceste.In glazura racita se adauga pe rand 12 galbenusuri.
BLATUL:
12 albusuri se bat spuma cu 12 linguri de zahar apoi se adauga 12 linguri rase cu glazura si 12 linguri de faina, un virf de cutit de vanilie.
Blatul se coace iar cand se raceste se taie in doua pe orizontal si in doua pe vertical obtinandu-se astfel 4 foi.
Se pot coace si doua foi care se taie in doua obtinandu-se 4 foi.
CREMA:
Se freaca untul spuma si se amesteca cu restul de glazura. Se pun una, doua lingurite de coniac. 2,3 linguri de nuca prajita si maruntita. Se umplu foile cu cate doua linguri de crema iar cu restul cremei se imbraca tortul.
SERVIRE:
Se scoate din frigider cu 30 min. inainte de a fi servit, e mai savuros. Se serveste cu frisca sau inghetata.
POFTA BUNA!