Coş cumpărături
0 obiecte
 
Oferte Speciale
 
Recomandări
Cutit cu teaca Cutit cu teaca
14,62lei  
Cutit util Cutit util
9,73lei  
Cutit legume Cutit legume
10,29lei  
Cutit feliat Cutit feliat
15,90lei  
Cutit pentru paine Cutit pentru paine
15,90lei  
Cutit bucatarie Cutit bucatarie
17,20lei  
 

Intretinerea tacamurilor

Modul de îngrijire al tacâmurilor din otel inoxidabil

Tacâmurile din otel inoxidabil sunt complet rezistente la actiunea distrugatoare a acizilor din alimente si nu se pateaza nici lasându-le un timp mai îndelungat necuratate. Ele nu necesita nici o îngrijire speciala. Pe cât posibil se vor curata imediat dupa întrebuintare prin spalare în apa calda si se vor usca cu o cârpa pâna ce capata lustrul initial.

Tacamurile si celelalte obiecte din inox au tendinta de a capata in timp pete sau zgarieturi. Aceste pete si zgarieturi par de necuratat cu praf de curatat si cu detergenti de bucatarie. O solutie ar fi prepararea unui sapun special pe baza de potasiu si creta. Se folosesc pentru acest sapun o lingura de creta si o lingura de sapun de potasiu. Se amesteca cele doua ingrediente intr-un vas pana cand se formeaza  o pasta omogena. Pasta poate fi folosita punand-o pe o carpa si frecand tacamurile umede. Dupa ce se clatesc, tacamurile se lustruiesc pana cand suprafata lor devine lucioasa.

 

Sfaturi pentru tratarea, curatirea si îngrijirea articolelor din otel inoxidabil

Obiectele de prima necesitate pentru uzul zilnic, chiar si de o calitate superioara, necesita un tratament si o îngrijire corespunzatoare pentru a ramâne mereu întrebuintabile, pentru a avea o durabilitate îndelungata si pentru a-si pastra aspectul original placut. 

Nu trebuie sa surprinda faptul ca cutitele subtiri si foarte ascutite se stirbesc daca sunt întrebuintate la spargerea oaselor, ba înca daca în acest scop se lovesc cu un ciocan sau cu un alt obiect greu sau sunt folosite la desfacerea conservelor sau taierea altor obiecte decât cele pentru care au fost prevazute. Pentru astfel de scopuri se întrebuinteaza cutite specializate, care în marea lor majoritate nu servesc la taiere sau se taie foarte greu.

Prima si cea mai importanta regula pentru a pastra articolele din otel inoxidabil o perioada cât mai îndelungata este utilizarea lor în conformitate cu destinatia prevazuta si curatirea perfecta, pe cât posibil imediat dupa întrebuintare.

 

En el lado izquierdo del dial opalino plateado, la función de calendario lunar se muestra debajo del cristal de zafiro abovedado. El indicador de fase lunar martillado a mano se desliza con gracia a través de un cielo delicadamente salpicado de estrellas. A la derecha de esta escena, el contador de horas se combina perfectamente con la elegancia extrema de los marcadores de hora tradicionales.

El caso alberga dos mecanismos independientes denominados sistema de doble ala, uno dedicado a las funciones y otro al funcionamiento del órgano regulador de replicas de relojes. Cada uno tiene su propia fuente de energía, lo que garantiza la máxima precisión en el cronometraje. El Duometre Quantieme Lunaire replicas relojes se presenta en un estuche de golde blanco. El Duometre Quantieme Lunaire replicas relojes es impulsado por Jaeger-LeCoultre Calibre 381.

Este movimiento mecánico de cuerda manual comprende 374 partes y dos barriles independientes, cada uno con una reserva de energía de 50 horas. A las 6 en punto, el contador de "segundos de salto" está rodeado a cada lado por el movimiento decorado, que se puede admirar a través de dos aperturas simples y discretas. A ambos lados del brillante movimiento rojo, las joyas, los pasacorrales, los puentes y la placa base se enfocan a medida que el observador explora el reloj.

 

Modul de îngrijire al cutitelor cu plasele din lemn si al lamelor de cutite în general

Cutitele cu plasele din lemn nu se vor arunca sau scufunda niciodata în apa fierbinte si nici nu se vor lasa vreme îndelungata chiar si în apa rece. Aceasta deoarece lasarea lor în apa pe o perioada îndelungata afecteaza plaselele si, cu timpul, acestea capata un aspect urât. Numai lama cutitului se va curata cu grija, pe cât posibil imediat dupa întrebuintare, în apa calda si niciodata în apa fierbinte. Plaselele cutitului se vor sterge cu o cârpa moale, uscata si se vor freca pâna se usuca. Se va evita pe cât posibil curatirea cutitelor cu smirghel, deoarece este daunator lustrului, iar taisul se toceste treptat. Lamele se pot curata fara probleme cu articolele de curatat existente în comert.

Cutitele din otel inoxidabil nu sunt atacate de acizii din mâncaruri sau fructe, nici de mustar sau alte substante aromatice asemanatoare. Dupa întrebuintare cutitele inoxidabile se vor curata numai cu apa calda si se vor usca cu o cârpa. Din când în când pot fi sterse cu praf de curatat, ceea ce le mareste lustrul. Se vor evita însa mijloacele de curatire prea aspre.

Dupa o îndelungata întrebuintare, toate cutitele se vor ascuti, din când în când, cu ajutorul unui masat pentru a-si mentine ascutisul, operatie care este bine sa fie facuta de cineva priceput. Daca cutitele nu se folosesc o perioada mai îndelungata este bine sa fie unse cu un strat subtire de ulei si sa fie pastrate la loc uscat.

Separat, cele doua materiale se bucura de o serie de avantaje si dezavantaje. Bumbacul este racoros, usor de curatat, hipoalergic, lasa pielea sa respire si se adapteaza usor si atunci cand temperatura este mai scazuta. Pe de alta parte, se scamoseaza usor, trebuie spalat cu atentie pentru ca nu retine bine culorile si, daca este uscat in uscator, poate dezvolta electricitate statica. Lenjerii de pat din poliesterul este durabil, se spala cu usurinta, nu retine umezeala si tine de cald. Dar nu detine o respirabilitate la fel de buna, este foarte dificil de calcat si nu este recomandat celor cu o piele mai sensibila.