Coş cumpărături
0 obiecte
 
Oferte Speciale
Bol mixare/salata 0,5L /14cm Bol mixare/salata 0,5L /14cm
16,23lei 13,53lei  
Bol mixare/salata 1L /16cm Bol mixare/salata 1L /16cm
18,00lei 15,00lei  
Bol mixare/salata 2L  21cm Bol mixare/salata 2L 21cm
24,35lei 20,29lei  
Bol mixare/salata 3L  24cm Bol mixare/salata 3L 24cm
27,60lei 23,00lei  
Cana gradata  0.5L Cana gradata 0.5L
26,97lei 22,48lei  
Cutit bucatar cu teaca  lama inox cu acoperire non stick, 19cm Cutit bucatar cu teaca lama inox cu acoperire non stick, 19cm
17,49lei 13,45lei  
Cutit bucatar mâner rosu Bolero 20cm Cutit bucatar mâner rosu Bolero 20cm
25,05lei 19,27lei  
Cutit bucatarie Cutit bucatarie
17,20lei 13,23lei  
Cutit cartofi Cutit cartofi
4,36lei 3,35lei  
Cutit cu teaca Cutit cu teaca
14,62lei 13,05lei  
 
Noutăţi
Set tacamuri inox LUXOR LUX Set tacamuri inox LUXOR LUX
219,99lei 169,22lei  
Cutit pentru legume 7cm Cutit pentru legume 7cm
4,49lei 3,45lei  
Cutit pentru legume 11cm Cutit pentru legume 11cm
4,00lei 3,45lei  
Cutit feliat, 19cm Cutit feliat, 19cm
7,99lei 6,15lei  
Cutit macelar, 19cm Cutit macelar, 19cm
7,99lei 6,15lei  
 
Recomandări
Cutit cu teaca Cutit cu teaca
14,62lei 13,05lei  
Cutit util Cutit util
9,73lei 7,48lei  
Cutit legume Cutit legume
10,29lei 7,92lei  
Cutit feliat Cutit feliat
15,90lei 12,23lei  
Cutit pentru paine Cutit pentru paine
15,90lei 12,23lei  
Cutit bucatarie Cutit bucatarie
17,20lei 13,23lei  
 

Intretinerea tacamurilor

Modul de îngrijire al tacâmurilor din otel inoxidabil

Tacâmurile din otel inoxidabil sunt complet rezistente la actiunea distrugatoare a acizilor din alimente si nu se pateaza nici lasându-le un timp mai îndelungat necuratate. Ele nu necesita nici o îngrijire speciala. Pe cât posibil se vor curata imediat dupa întrebuintare prin spalare în apa calda si se vor usca cu o cârpa pâna ce capata lustrul initial.

Tacamurile si celelalte obiecte din inox au tendinta de a capata in timp pete sau zgarieturi. Aceste pete si zgarieturi par de necuratat cu praf de curatat si cu detergenti de bucatarie. O solutie ar fi prepararea unui sapun special pe baza de potasiu si creta. Se folosesc pentru acest sapun o lingura de creta si o lingura de sapun de potasiu. Se amesteca cele doua ingrediente intr-un vas pana cand se formeaza  o pasta omogena. Pasta poate fi folosita punand-o pe o carpa si frecand tacamurile umede. Dupa ce se clatesc, tacamurile se lustruiesc pana cand suprafata lor devine lucioasa.

 

Sfaturi pentru tratarea, curatirea si îngrijirea articolelor din otel inoxidabil

Obiectele de prima necesitate pentru uzul zilnic, chiar si de o calitate superioara, necesita un tratament si o îngrijire corespunzatoare pentru a ramâne mereu întrebuintabile, pentru a avea o durabilitate îndelungata si pentru a-si pastra aspectul original placut. 

Nu trebuie sa surprinda faptul ca cutitele subtiri si foarte ascutite se stirbesc daca sunt întrebuintate la spargerea oaselor, ba înca daca în acest scop se lovesc cu un ciocan sau cu un alt obiect greu sau sunt folosite la desfacerea conservelor sau taierea altor obiecte decât cele pentru care au fost prevazute. Pentru astfel de scopuri se întrebuinteaza cutite specializate, care în marea lor majoritate nu servesc la taiere sau se taie foarte greu.

Prima si cea mai importanta regula pentru a pastra articolele din otel inoxidabil o perioada cât mai îndelungata este utilizarea lor în conformitate cu destinatia prevazuta si curatirea perfecta, pe cât posibil imediat dupa întrebuintare.

 

Modul de îngrijire al cutitelor cu plasele din lemn si al lamelor de cutite în general

Cutitele cu plasele din lemn nu se vor arunca sau scufunda niciodata în apa fierbinte si nici nu se vor lasa vreme îndelungata chiar si în apa rece. Aceasta deoarece lasarea lor în apa pe o perioada îndelungata afecteaza plaselele si, cu timpul, acestea capata un aspect urât. Numai lama cutitului se va curata cu grija, pe cât posibil imediat dupa întrebuintare, în apa calda si niciodata în apa fierbinte. Plaselele cutitului se vor sterge cu o cârpa moale, uscata si se vor freca pâna se usuca. Se va evita pe cât posibil curatirea cutitelor cu smirghel, deoarece este daunator lustrului, iar taisul se toceste treptat. Lamele se pot curata fara probleme cu articolele de curatat existente în comert.

Cutitele din otel inoxidabil nu sunt atacate de acizii din mâncaruri sau fructe, nici de mustar sau alte substante aromatice asemanatoare. Dupa întrebuintare cutitele inoxidabile se vor curata numai cu apa calda si se vor usca cu o cârpa. Din când în când pot fi sterse cu praf de curatat, ceea ce le mareste lustrul. Se vor evita însa mijloacele de curatire prea aspre.

Dupa o îndelungata întrebuintare, toate cutitele se vor ascuti, din când în când, cu ajutorul unui masat pentru a-si mentine ascutisul, operatie care este bine sa fie facuta de cineva priceput. Daca cutitele nu se folosesc o perioada mai îndelungata este bine sa fie unse cu un strat subtire de ulei si sa fie pastrate la loc uscat.

Separat, cele doua materiale se bucura de o serie de avantaje si dezavantaje. Bumbacul este racoros, usor de curatat, hipoalergic, lasa pielea sa respire si se adapteaza usor si atunci cand temperatura este mai scazuta. Pe de alta parte, se scamoseaza usor, trebuie spalat cu atentie pentru ca nu retine bine culorile si, daca este uscat in uscator, poate dezvolta electricitate statica. Lenjerii de pat din poliesterul este durabil, se spala cu usurinta, nu retine umezeala si tine de cald. Dar nu detine o respirabilitate la fel de buna, este foarte dificil de calcat si nu este recomandat celor cu o piele mai sensibila.