Publicat pe Lasă un comentariu

Chec cu morcovi si portocale

Este un chec umed, aromat si foarte gustos.

Ingrediente: 200 g faina de alac(sau de care preferati), 200 g unt,100 g zahar,200g morcovi dati pe razatoare,coaja rasa de portocala, o lingura de suc de portocale, 4 oua, o lingurita de praf de copt, vanilie.

Frecati spuma untul lasat la temperatura camerei. Adaugati galbenusurile unul cite unul. Adaugati treptat faina amestecata cu praful de copt. Ideal este sa folositi o strecuratoare mai mare si sa cerneti faina peste unt, in acest fel se aereaza si checul iese mai pufos. Adaugati morcovii dati pe razatoarea mica si scursi bine. Puneti sucul de portocale si vanilia. Bateti albusurile cu un praf de sare si zaharul pina se intaresc si se fac ca o bezea. Incorporati albusurile usor prin intoarcere astfel incit compozitia sa nu se lase si sa ramana pufoasa.

Turnatati in forma de chec unsa cu unt si coaceti in cuptorul preincalzit cca 40-45 min. la 180 g C.

Puteti folosi atit forma de chec teflonata Assimetria cit si forma de chec din sticla termorezistenta. Ambele conduc caldura foarte bine astfel incit coacerea este uniforma iar aluatul nu se lipeste de vas.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *