Publicat pe Lasă un comentariu

RETETA HENCLES

RETETA HENCLES

RETETA  HENCLES

Reteta realizata de Adriana.

Aluat dospit:

Ingrediente: 1 Kg faina, Coaja de lamaie,2 vanilii,2 lingurite de drojdie,200 g unt,0,5 l lapte cald,7 galbenusuri,Un praf de sare.

Se framanta un aluat din toate ingredientele in afara de unt. Dupa ce devine elastic  si fin se adauga untul  topit cate putin pana se incorporeaza tot. Se acopera si se pune intr-un loc cald pana dospeste. Aluatul se intinde foaie se unge cu unt apoi se impatura in trei si se pune in tava. Se lasa 15 minute sa mai creasca in tava apoi se intinde deasupra o crema si smantana si se pune la cuptor la 170 grade.

CREMA:

1 pachet unt se fierbe pana se evapora apa dar sa nu se arda apoi se raceste sa devina caldut .

Se face o ,, maioneza “ dintr-un ou intreg + doua galbenusuri si untul topit. Se bat cu mixerul pana se ingroasa ca o maioneza.

Crema se intinde peste aluatul dospit in tava iar peste crema se intinde smantina batuta cu ou.

Din aceste cantitati ies doua tavi mari de hencles.

POFTA BUNA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *