Publicat pe Lasă un comentariu

Chec umed cu mere, nuci si scortisoara

Tava de chec teflonata 30 cm asimetrica cu maner

Dog din lemn mic cu maner

Dog dreptunghiular din lemn arbore de cauciuc

Checul cu mere, nuci si scortisoara este un chec umed, satios si foarte gustos.

Ingrediente: 150 g faina de alac(sau de care preferati), 200 g unt,100 g zahar,200g mere date pe razatoare,coaja rasa de lamaie, 4 oua, 100 g nuca macinata,  o lingurita de praf de copt, scortisoara.

Frecati spuma untul lasat la temperatura camerei. Adaugati galbenusurile unul cite unul. Adaugati treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Ideal este sa folositi o strecuratoare mai mare si sa cerneti faina peste unt, in acest fel se aereaza si checul iese mai pufos. Adaugati merele date pe razatoarea mare si scurse bine. Puneti o jumatate de lingurita de scortisoara. Bateti albusurile cu un praf de sare si zaharul pina se intaresc si se fac ca o bezea. Incorporati albusurile usor prin intoarcere astfel incit compozitia sa nu se lase si sa ramana pufoasa.

Turnatati in forma de chec unsa cu unt si coaceti in cuptorul preincalzit cca 40-45 min. la 180 g C.

Puteti folosi atit forma de chec teflonata Assimetria cit si forma de chec din sticla termorezistenta. Ambele conduc caldura foarte bine astfel incit coacerea este uniforma iar aluatul nu se lipeste de vas.

Pofta buna!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *